LookerWeekly.com magazin

„100 godina ULUS-a u obnovljenom paviljonu Cvijeta Zuzorić“


Grupna izložba radova samostalnih umetnika ULUS-a jubilej 100 godina UP „Cvijeta Zuzorić“ – otvaranje izložbe: 7. mart u 19, a trajanje izložbe: 7-17. mart 2019.

        Grupna izložba koja okuplja samostalne umetnike povodom jubilarnih 100 godina od osnivanja Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS-a), biće otvorena u četvrtak, 7. marta u 19 časova u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu.

Tokom trajanja izložbe, do 17. marta biće organizovane brojne aktivnosti, radionice i vođenja postavkom.

  • Posle sto godina iskustva, možemo konstatovati da smo još uvek na samom vrhu svetskih stvaračkih tedencija, a neke i sami definišemo – kao što je Klasična Interaktivna umetnost koja je premijerno predstavljena u Americi, Nemačkoj i Italiji, a biće zastupljena i na ovoj izložbi. Zahvalni smo što će Ministarstvo kulture Republike Srbije doprineti obnovi UP „Cvijeta Zuzorić“, kako bi u sledećih sto godina, buduće generacije stvarale u svom hramu umetnosti koji su sami sagradili, naglašava slikar Goran Ostojić Vid, jedan od osnivača Organizacionog odbora samostalnih umetnika.
    Udruženje likovnih umetnika ULUS od svog osnivanja 1919. godine beleži zlatne stranice u svom postojanju. U umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić, koji je prvi namenski građen prostor umetnosti u Beogradu, izlagana su dela velikih svetski poznatih umetnika kao što su Henri Mur, Pikaso, Pol Gogen, Modiljani, ali i domaći poznati umetnici kao što su Petar Lubarda, Milan Konjović i drugi. Veliki broj značajnih međunarodnih manifestacija bili su deo izlagačkog programa u umetničkom paviljonu. Na ovoj jubilarnoj izložbi imamo uvid u produkciju samostalnih umetnika svih generacija, od kojih će tri autora dobiti tri ravnopravne prve nagrade: tri samostalne izložbe.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas