LookerWeekly.com magazin

CAREVO NOVO ODELO


Na sceni Bitef teatra u toku su probe za plesnu predstavu za decu i mlade Carevo novo odelo, po motivima istoimene bajke H.K. Andersena, a u izvođenju Mlade Bitef dens kompanije. 

Predstava se radi po tekstu i u režiji Jelene Kajgo, muziku potpisuje Aleksandra Đokić, koreografiju Dejana Volarev a kostim Selena Orb. 

U ulozi Cara nastupa glumac Slaven Došlo, a igrači su: Una Vujošević, Jakša Filipovac, Sara Tasić, Una Đuričić, Helena Ćelap, Anja Milosavljević, Nikola Živković i Tijana Ostojić.

Premijera predstave zakazana je za 22.12. 2018.godine, a reprize su 23, 24 i 25 decembra.

Tekst i režija – Jelena Kajgo

Muzika – Aleksandra Đokić, koreografija – Deajana Volarev, kostim – Selena Orb

Car – Slaven Došlo, igrači – Una Vujošević, Jakša Filipovac, Sara Tasić, Una Đuričić, Helena Ćelap, Anja Milosavljević, Nikola Živković i Tijana Ostojić

“Priča dakle govori o prolaznosti svake vlasti, kao i o tome da nije car sam po sebi centar univerzuma, nego ga takvim čine oni oko njega.

Koreografski predstava nudi energičnu, virtuoznu igru, i predstavlja odličan izazov Mladoj Bitef dens kompaniji, koju čine učenici trećeg i četvrtog razreda odseka za Savremenu igru Baletske škole Lujo Davičo.Poseban kuriozitet predstavi daje mladi glumac Slaven Došlo u ulozi Cara. 

Nadamo se da će ova predstava ostvariti svoja dva cilja, približiti plesni teatar mladim gledaocima, a u isto vreme ih podučiti da treba da budu pošteni i iskreni, da veruju svojim očima i svom sudu.”

Jelena Kajgo

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?