LookerWeekly.com magazin

DODELA NAGRADA ARDALION PREDSTAVI ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?


Nagrade Ardalion za najbolju predstavu, najbolju režiju i najbolju mušku ulogu na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Užicu večeras su uručene na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta posle izvođenja predstave Zašto je poludeo gospodin R? Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera u režiji Bobe Jelčića. 

Po odluci žirija u kome su bili Lenka Udovički (rediteljka, predsednica žirija), Dragana Varagić (glumica), Slobodan Obradović (dramaturg),Dario Harjaček(reditelj) i Janko Ljumović (producent), najbolja predstava festivala je Zašto je poludeo gospodin R?. Između ostalog žiri je naveo:

„Autorski nas tim kroz jednostavnost situacija, kroz prikazivanja opštih mesta svakodnevice, uvlači u neprestana iskakanja iz prostora stvarnosti, izmešta ono obično, svakodnevno u teatar”.

Žiri

Za najbolju režiju nagrađen je Bobo Jelčić dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Boris Isaković. Sve tri nagrade dodeljene su jednoglasno.

Nagrade su uručili direktor Jugoslovenskog festivala u Užicu Zoran Stamatović i članica žirija Dragana Varagić koja je pročitala i obrazloženja žirija za sve tri nagrade. U ime Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagradu za najbolju predstavu primila je v.d. direktora JDP-a Tamara Vučković Manojlović. Novinarka Večernjih novosti Vukica Strugar u ime kompanije Novosti, kao i svake godine od osnivanja festivala, uručila je umetničku sliku najboljoj predstavi po odluci zvaničnog žirija.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas