LookerWeekly.com magazin

DŽEZ ZA DŽ: Mona Nheili Trio

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivalai podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Subota, 15. septembar, rezervisana je za nastup učenika džez odseka srednje muzičke škole Stanković koji su okupljeni u Mona Nheili Trio, u sastavu: Mona Nheili(klavijatura), Dunja Popović(kontrabas) i Bogdan Đurđević(bubnjevi), a kao specijalna gošća sa njima će u nekoliko numera nastupiti i Iva Pažin(klavijatura).

Mona Nheilinakon završene niže muzičke škole, gde je sticala klasično muzičko obrazovanje, upisuje srednju muzičku školu „Stanković” – džez odsek, instrument – klavir u klasi prof. Aleksandra Grujića i prof. Andreje Hristića. Trenutno pohađa završnu godinu zajedno sa ostalim članovima ovog sastava – Dunjom Popović na kontrabasu i Bogdanom Đurđevićem na bubnjevima. Bend je u ovom ili proširenom sastavu bio učesnik Music Meeting-a u organiziciji Jazz Fest-a Sarajevo kao i različitih nastupa u organiziciji Doma omladine Beograda i SMŠ „Stanković”. Na repertoaru ovog tria nalaze se džez standardi u aranžmanima članova sastava.

Dunja Popovićje učenica četvrtog razreda kontrabasa džez odseka SMŠ „Stanković” i klasičnog odseka za kontrabas SMŠ „Mokranjac”. Bila je deo mnogih manifestacija kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj muzičkoj sceni. Pored klupskih svirki bila je učesnik mnogih džez dešavanja među kojima su između ostalog Jazz FestSarajevo i Pančevački džez festival, dok je klasičnu muziku svirala u orkestrima Norveške, Rortugalije, Rumunije i Nemačke.

Bogdan Đurđevićje učenik četvrtog razreda SMŠ „Stanković”– džez odsek, instrument – bubnjevi u klasi prof. Dušana Ivaniševića, i četvrti razred SMŠ“Josip Slavenski” – odsek za udaraljke, u klasi prof. Mione Backović, instrumenti: doboš, marimba, timpani, vibrafon. Tokom dosadašnjeg školovanja osvojio je nekoliko važnih nagrada na međunarodnim takmičenjima udaraljki u svojim kategorijama i bio finalista takmičenja “The Best Musical Mind” – prvog takmičenja u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. Od marta 2017. je stalni član benda „ZEMLJA GRUVA” sa kojim je imao preko 40 koncerata u zemlji i inostranstvu. Takođe je sarađivao i svirao sa poznatim muzičarima i bendovima na domaćoj sceni kao što su: Vasil Hadžimanov, Dušan Jevtović Trio, Schime Trio, Manivi, Lena Kovačevic i mnogi drugi.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

3 + fourteen =

Pratite nas