LookerWeekly.com magazin

Evropska noć pozorišta širom Beograda

Moto ovogodišnje Noć pozorišta, koja se i u Srbiji, kao i velikom broj drugih evropskih zemalja održava u subotu, 17. novembra je: Pozorište kroz istorijske ličnosti.

Širom Beograda biće održano više od 15 različiti predstava, izložbi, predavanja i radionica. Poseban akcenat stavljen je na male, nezavisne i amaterske trupe, jer je ova manifestacija idealan način da promovišu svoj rad „rame uz rame“ sa velikim pozorištima.

Najbogatiji program u Beogradu i ove godine biće upriličen u Kulturnom centru Čukarica, gde će biti izvedene čak četiri predstave („Muški dnevnik“, „Kako su postale ružne reči“, „Mandarina pogadža sve“ i „Zajednički stan“). I ovoga puta organizatori su se trudili da program bude žanrovski različit i da je prilagođen svim uzrastima.

U okviru ovogodišnje Noći pozorišta u Beogradu biće realizovan i poseban program „Pozorište u kući“ u okviru koga će trupa Učiteljskog fakulteta u jednom beogradskom stanu i jednoj kući u prigradskom naselju za domaćine i njihove goste izvesti predstavu „Lutka“, u režiji Jadranke Barzut.

Organizatori Noći pozorita u Beogradu su Tangram Centar, Fondacija Noć pozorišta u saradnji sa Kulturnim centrom Čukarica, a uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu i Gradske opštine Čukarica.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas