LookerWeekly.com magazin

Film Palio stiže na redovan repertoar Cineplexx-a

Američko-italijanski dugometražni dokumentarni film Palio o uzbuđenjima, ambicijama i korupciji koji karakterišu jedan od najstarijih i najuzbudljivijih svetskih događaja, nakon premijere na festivalu 7 veličanstvenih od 2. juna je na redovnom bioskopskom repertoaru Cineplexxa Ušće.

Palio je najstarija trka konja na svetu, koja se održava u italijanskom gradu Sijena, gde glavnu ulogu igraju visoki ulozi, svojevrsno bojno polje strategije, intriga i odmeravanja snaga. U sred takvog kovitlaca nalaze se džokeji – obožavani ukoliko pobede, omraženi ukoliko izgube. Palio prati legendarnog maestra Žižija Bruskelija, pobednika 13 trka i gospodara intriga koje okupiraju Palio, kao i njegovog bivšeg učenika Đovanija Acenija, zgodnog mladog takmičara, nošenog neustrašivom strašću da postane prvak! Ovaj uzbudljivi dokumentarac otkriva nepoznati zatvoreni svet u epskoj i kinematičnoj priči o italijanskom životu u jednom mikrokosmosu… Film je stoga u brzom i žestokom ritmu i na momente deluje poput trilera, sa visokooktanskim zapletom!

Reditelj filma je Kozima Spender, a producent Džejms Gej-Ris, čija biografija uključuje nagrađivani i voljeni dokumentarac o Ejmi Vajnhaus Ejmi, kao i jednako uspešni film Senna i dokumentarac nominovan za Oskara Exit Through the Giftshop, sa Džonom Hantom. Distributer filma je Beldocs.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.