fbpx
LookerWeekly.com magazin

Izložba Davida Pužada

palic-ff2020-728x90-LookerWeekly-magazin

Izložba “Once” Davida Pužada, umetnika iz Barselone, otvara se 22. septembra u 19h u Galeriji Doma kulture Studentski grad. Ovom prilikom prepoznatljivi katalonski umetnik će izložiti seriju fotografija koje je snimio 2013. godine u Tate Modern galeriji i u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu.

Minimalističke fotografije slučajnih prolaznika pričaju o životu i promeni i predstavljaju ovekovečene trenutke, “jedinstvene momente postojanja”.

Želeći da ukaže na sličnost između prirode života i fotografije kao medija, Pužado i sam navodi da “u životu, kao i u fotografiji, nikada nemate drugu šansu, barem ne istu.”

U tekstu Nevene Kijanovic u katalogu izložbe sledi:

“Promena je jedina konstanta u životu. Ljudi prolaze i smenjuju se pred objektivom umetnika, dolaze i odlaze uglavnom nesvesni sadašnjeg trenutka i tog jedinstvenog momenta postojanja. David ih ovekovečava upravo u tom neponovljivom trenutku koga smo retko kada svesni, zaokupljeni mislima o prošlosti, brigama i nadanjima o budućnosti zbog čega često zaboravljamo da je sadašnjost zapravo jedino vreme u kojem zaista živimo i postojimo na ovom svetu.”

[su_box title=”David Pužado” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]David Pužado, umetnik iz Barselone, živi i radi u Beogradu. Izlagao je na brojnim izložbama širom Evrope: Španiji, Grčkoj, Nemačkoj, Srbiji. Dobitnik je nagrada i bio je finalista na mnogim takmičenjima fotografije u Španiji i u Nemačkoj. Od 2013. živi u Beogradu, a od 2014. kroz programsku delatnost galerije “Bartcelona”, koju je osnovao u Design District-u u Beogradu, organizuje izložbe i gostovanja fotografa iz celog sveta.[/su_box]

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.