LookerWeekly.com magazin

Kruševačko pozorište u BDP-u: Čekajući Godoa

20. april scena “Rade Marković” u 20h režija Vladimir Popadić

Komedija apsurda “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa u režiji Vladimira Popadića imaće svoju beogradsku premijeru 20. aprila na sceni Rade Marković u 20 časova.

Ova verzija “Godoa” drugačija je od uobičajenih postavki, rađena je sa željom da bude, pre svega, efektna i duhovita. Autori najavljuju da će poznato književno delo publici na potpuno drugačiji i komičan način i podvlače da su priču o dvojici prijatelja Vladimiru i Estragonu, koji uzaludno čekaju pojavljivanje tajnovitog Godoa, pronicljivo i specifično prikazali.

Za scenografiju je bila zadužena Marija Kalabić, kostimograf je Jelena Nikolić, maske je izradio Dragan Velimirović. Muzičar Nikola Trišić, član hip-hop grupe “Kruševac Geto”, autor je songova Ulogu Vladimira, kao gost, tumači Marko Živić, a uz njega igraju Dragan Marinković, Dejan Tončić, Nikola Rakić, dok je uloga dečaka poverena Teofilu Stojkoviću-Begušu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas