LookerWeekly.com magazin

OBELEŽEN DAN JUGOSLOVENSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

Danas je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu obeležen Dan pozorišta, 3. april. U prisustvu brojnih kolega, saradnika i prijatelja kuće, o svemu što je bilo značajno u godini za nama govorila je v. d. direktora Tamara Vučković Manojlović a tradicionalno su dodeljene i Godišnje nagrade.

Proslavi su, pored dobitnika, prisustvovali sekretar za kulturu Ivan Karl, Miša Janketić, Branka Veselinović, Vlasta Velisavljević, Nikola Đuričko, Branka Petrić, Sloboda Mićalović, Milena Vasić, Jasmina Avramović, Nataša Tapušković, Dubravko Jovanović, Milena Živanović, Branko Cvejić, Irfan Mensur…

Godišnju nagradu za dramu Vrat od stakladobila je spisateljica Biljana Srbljanović. Za režiju su nagrađeni Bobo Jelčić za predstavu Zašto je poludeo gospodin R?Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera i Jagoš Marković za predstavu Vrat od stakla Biljane Srbljanović.

Nenad Jezdić dobitnik je Godišnje nagrade za uloge predstavama Kralj BetajnoveIvana Cankara u režiji Milana Neškovića i Ujka VanjaA. P. Čehova u režiji Egona Savina.

Godišnju nagradu za ulogu u predstavi Zašto je poludeo gospodin R?dobio je Boris Isaković. 

Za uloge u predstavi Vrat od staklaGodišnju nagradu JDP-a dobili su Jelisaveta Sablić, Vesna Trivalić, Anita Mančić i Dragan Mićanović.

Branislav Lečić i Bogdan Diklić nagrađeni su za uloge ostvarene u predstavi Ujka Vanja.

Za poseban umetnički doprinos u predstavi Kralj BetajnoveGodišnju nagradu dobila je kompozitorka Anja Đorđević.

Kolektivnu Godišnju nagradu Jugoslovensko dramsko pozorište je dodelilo autorskom timu i glumačkom ansamblu, stvaraocima predstave Natan Mudri– rediteljki Jovani Tomić, dramaturgu Dimitriju Kokanovu, scenografkinji Jasmini Holbus, kostimografkinji Seleni Orb, kompozitorki Miši Cvijović, koreografkinji Maji Kalafatić, kao i glumačkom ansamblu koji čine Bojan Dimitrijević, Srđan Timarov, Dubravka Kovjanić, Milica Gojković, Miodrag Dragičević i Joakim Tasić. 

Godišnju nagradu dobio je i Mirko Ilić za dizajn plakata predstava Kralj Betajnove, Zašto je poludeo gospodin R?, Vrat od stakla, Ujka VanjaNatan Mudri.

Nagradu za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ za ulogu u predstavi Vrat od stakladobio je Marko Janketić.

Jugoslovensko dramsko pozorište je Godišnje nagrade za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja naše kuće dodelilo šefu Službe dekoratera Dušku Uzelcu, dekorateru Dejanu Ranisavljeviću, tehničaru maske Milici Mandoparić i nabavljaču Božidaru Furtuli.

Žiri u sastavu Nataša Ninković, Radovan Vujović i Miloš Krečković doneo je odluku da se nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP-a za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u 2018. godini dodeli  Nenadu Jezdiću  za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas