fbpx
LookerWeekly.com magazin

Tehnike i tehnologije kroz vreme

palic-ff2020-728x90-LookerWeekly-magazin

U okviru obeležavanja Dana evropske baštine, 25. i 26. septembra, u Etnografskom muzeju u Beogradu biće održana konferencija „Tehnike i tehnologije kroz vreme“.

Konferencija „Tehnike i tehnologije kroz vreme“ organizovana je s ciljem da stručnjaci, etnolozi i antropolozi, istoričari, arheolozi i istoričari umetnosti, usmereni na proučavanje zanata kao elementa kulturnog nasleđa, kao i konzervatori, istraživači u oblasti industrijskog i tehničkog nasleđa, razmene iskustva i razmotre mogućnosti za dalji rad na očuvanju i održanju zanatskih znanja i veština.

Organizatori Konferencije su Društvo konzervatora Srbije, koje aktivno radi na zaštiti industrijskog i tehničkog nasleđa i Etnografski muzej u Beogradu, koji proučavanje i predstavljanje starih zanata prepoznaje kao veoma važnu aktivnost u pogledu očuvanja i zaštite kulturnog nasleđa. Konferencija se realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Konferenciju prati izložba „Industrijsko i tehničko nasleđe u Vojvodini“.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.