LookerWeekly.com magazin

8. Mikro FAF: Loud Edition

Osmo izdanje Mikro FAF-a održaće se od 12 do 14. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u organizaciji Udruženja „Satibara”.

Sa fokusom na umetničkoj slobodi, samoorganizovanosti, gerilskom filmu, art brutu, low-fi filmu, eksperimentalnim formama i svim audio-vizuelnim oblicima kroz koje autori imaju potrebu da se izraze (Glasno!), festival je ove godine obeležen sloganom LOUD EDITION! Akcenat je na filmu kao sredstvu skretanja pažnje na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je delo nastalo iz potreba da se digne glas u ime onih koji ćute.

Na konkurs je pristiglo više stotina filmova iz svih krajeva sveta: Balkana, Evrope, SAD, Kanade, Australije, Rusije, Iraka, Irana, Indije, Afrike, Južna Amerike, Kine, Japana, Mjanmara, Latvije… Na naše veliko zadovoljstvo, prijavili su se brojni mladi autori. Za takmičarski program odabrana su 63 fima.

MIKROPOLIS nagrade, ručno rađene statuete akademske umetnice Jelene Bošković, biće dodeljene autorima filmova u tri kategorije:

Kratki “URADI SAM” FILM. Odnosi se na filmove u svim rodovima i tehnikama izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), nastalim u neprofesionalnim okolnostima, bez angažovanja profesionalnih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

NEZAVISNI KRATKI FILM. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, a koji su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih namera i producentskih pritisaka.

LOUD FILM. Ova kategorija namenjena je filmovima koji skreću pažnju na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koje možda izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Loud film nema žanrovskih ograničenja, važno je samo da je nastao iz potrebe da se digne glas u ime onih koji ćute.

Članovi žirija 8. MikroFAF-a:
FILIP ĆETKOVIĆ, DEJAN PETROVIĆ i MARKO GRBA SINGH.

Pored takmičarskog programa u kojem će biti prikazani filmovi autora svih uzrasta i zanimanja, u revijalnom programu će biti predstavljeni: Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija”.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Summer 3P 2018 - LookerWeekly.com baner

Imate komentar?