LookerWeekly.com magazin

NEOČEKIVANI MORALNI TRILER “JEDNA VRSTA PORODICE”

Usvajanje ne ide po planu u ovom argentinskom nokautu, u kome biološki roditelji drže u neizvesnosti majku koja treba da usvoji dete po njegovom rođenju, a kojubriljantno igra Barbara Leni. Jedna vrsta porodice stiže u bioskope 5. jula!

U distribuciji 2i Film Srbija od 5. jula u bioskope stiže dirljiv i napet moralni triler “Jedna vrsta porodice”. Film će se prikazivati u Beogradu u bioskopu Art Kolarac, Kulturnim centrima uLazarevcu, Kruševcu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Cinestar bioskopima u Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu, kao i u bioskopu Cadmus Budva.

Malena je uspešna doktorka, srednjih godina, kojoj se ukazuje prilika života i mogućnost da postane majka bebe koju treba da usvoji, a koja uskoro treba da se rodi. Malena leti iz Buenos Ajresa da bude prisutna na rođenju njenog sina, međutim kada se dete rodi,suočena je sa ucenama biološke porodice, kada prvobitni dogovor pada u vodu, a proces usvajanja se komplikuje pravnim i moralnim dvosmislenostima.

Iako se sve čini jednostavnim, malo po malo, stvari se komplikuju kada se u igru umešapitanje novca i osnovnih potreba. Malena preuzima rizik i polazi na neizvesno putovanjezaražena moralnim i pravnim dilemama. Na tom putu i sama će otkriti koliko daleko jespremna da ode da bi dobila šta želi.

U društvu polarizovanom nepravilnostima, sudbina i budućnost novorođenčeta dovedena jeu pitanje. Malena je predstavljena kao ambivalentna heroina, neodoljiva, puna pitanja, transparentna ali i mračna u isto vreme. Ona se u svetu punom nejednakosti bori za svoje želje. Njena iznenadna osetljivost i mahnita potraga, u kombinaciji sa sumnjom i intrigom,prožimaju se kroz film i čine njegovu atmosferu.

U pitanju je neočekivani putni film, moralni triler sa dubokim emocijama. Priča o različitim društvenim i moralnim pitanjima koja se iznose, kao i brigama koje će svaki pojedinac pojedinačno morati da reši.

Dijego Lerman je rođen 1967. u Buenos Ajresu, Argentina. Bavi se filmsklom režijom,produkcijom i piše scenarije. Na Kanskom festivalu izabran je za rezidenciju 2002. godine, a do danas je režirao pet dugometražnih filmova, a na čak četiri potpisuje i režio i scenario.Njegovi filmovi prepoznati sun a najprestižnijim festivalima, i prikazivani u Latinskoj Americi,Evropi, Americi i Japanu. Ima svoju produkcijsku kuću El Campo Cine. Na Filmskom festivalu u Veneciji 2014. godine bio je predsednik žirija Dnevne sekcije.

Uloge u filmu tumače Barbara Leni, Danijel Araoz i Klaudio Tolkašir. U pitanju je koprodukcija Argentine, Brazila, Francuske, Poljske, Nemačke i Danske. Jezik filma ješpanski i traje 95 minuta.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

1 + 3 =

Pratite nas