LookerWeekly.com magazin

Počeo filmski festival 7 Veličanstvenih

15. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „7 veličanstvenih“ otvoren je večeras u punoj sali Kombank Dvorane, dok je film “Zemlja meda”, koji je i otvorio ovu manifestaciju, nakon projekcije, pozdravljen gromkim aplauzom.

Prve večeri, pre projekcije pomenutog filma “Zemlja meda”, višestrukog dobitnika ovogodišnjeg Sandens festivala, publici se obratio direktor festivala Zoran Popović, zatim njegov selektor, Danac, Tue Stin Miler, kao i gost Zafir Hadžimanov, koji je u svetlu prikazivanja makednoskog dokumentarca i govorio na svom maternjem jeziku, makedonskom. Takođe, Hadžimanov je i zapevao a cappella. Na bini su se pojavili i producent i snimatelj “Zemlje meda”.

„7 veličanstvenih“ će trajati do ponedeljka 15. aprila, i poslednje večeri biće prikazan 100-ti film, broji se od prvog izdanja, pa je ovogodišnje i svojevrsni jubilej.

Tijana Janković

Tijana Janković-Jevrić studirala je menadžment u umetničkoj produkciji i novinarstvo na “Akademiji lepih umetnosti”, kao i kameru na “Dunav filmu”. Umetnost joj je veoma bliska - u njoj uživa i kao gledalac i kao stvaralac. Uređuje, piše i fotografiše. Voli da istražuje i saznaje, da upoznaje i da zapitkuje, pa joj je intervju najdraži. Piše za sve rubrike.

Imate komentar?