900 Views |  1

Preslišajte se pre intervjua

“Eh, da mi je godina radnog staža onoliko koliko ih imam na birou…” – česta je misao mladih ljudi koji i dalje tragaju za svojim radnim mestom. Neki kažu da je za dobar posao potrebna sreća ili veza, a neki da je ključ uspeha u našim rukama.

Da li je rešenje dobar CV, bolja priprema za intervju ili možda prekvalifikacija?

Ukoliko i dalje niste pronašli odgovor i još uvek bezuspešno tragate za ostvarenjem svog poslovnog sna, pročitajte šta na tu temu ima da nam kaže, koordinator predstojećeg događaja LINK2job – nešto drugačijeg sajma zapošljavanja, Marijana Šehović:

LW: Koncept vašeg sajma zapošljavanja je potpuno drugačiji od onoga što smo do sada imali prilike da vidimo. Šta je to što ga čini drugačijim?
Marijana: Ono što LINK2job čini drugačijim od ostalih sajmova zapošljavanja jeste veliki broj besplatnog sadržaja za posetioce.

Pored onlajn kurseva engleskog, neki od najsrećnijih posetilaca dobiće i kurseve iz oblasti programiranja, dizajna, profesionalnih veština, marketinga…

Svim posetiocima obezbedili smo i profesionalno fotografisanje za CV, kako bi se potencijalnim poslodavcima predstavili u najboljem svetlu.

Kroz program praktičnih predavanja i radionica, pomoći ćemo posetiocima da postanu još bolji kandidati za posao. U tzv. Job Boxu svi zainteresovani moći će da se oprobaju u simulaciji intervjua sa predstavnicima kompanija i da dobiju povratnu informaciju o uspešnosti i kvalitetu svog intervjua.

LW: Koliko kompanija učestvuje? Koliko je interesovanje potencijalnih poslodavaca?

Marijana: Okupili smo više od 20 domaćih i međunarodnih prestižnih kompanija, koje će ponuditi više stotina radnih mesta iz različitih branši. Neke od kompanija su: Mercator, Comtrade, EY, Delhaize, Zepter, Trizma i mnoge druge.

Poslodavci se raduju upoznavanju budućih kandidata.

LW: Koji poslovi su najtraženiji?

Marijana: Poslovi iz domena IT-ja: PHP developeri, Java developeri, iOS programeri, .NET developer, itd. Takođe su traženi i kadrovi iz oblasti digitalnog marketinga, ljudskih resursa, prodaje..

LW: Koje kvalifikacije su tražene, odnosno koje veštine?

Marijana: Na Sajmu će biti otvorene i juniorske i seniorske pozicije, za ljude svih godina, profila, interesovanja i stručne spreme. Pored operativnih i menadžerskih pozicija, traže se i trgovci, kasiri, magacioneri… Dakle, za svakog po nešto.

LW: Koliko ima zainteresovanih koji su aplicirali za neke od programa koje ste organizovali na sajmu?

Marijana: Trenutno brojimo preko 1.500 prijava, a taj broj se povećava iz minuta u minut.

Ulaz na LINK2job sajam zapošljavanja je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Svakom posetiocu dodelićemo besplatan online kurs engleskog jezika.

Potrebno je da se registrujete na www.link2job.eu/prijava/ i posetite štand Centra za razvoj karijere u Crowne Plazi, 18. septembra.

LW: Da li je dobro napisan CV zaista nešto presudno?

Marijana: Sa CV-jem kucamo na vrata poslodavca. CV je naša prilika za prvi utisak. Zato mora biti napisan korektno i mora sadržati strukturirane sve relevantne informacije. CV nije presudan za dobijanje posla, ali je prvi korak u procesu selekcije koji će vas odvesti na ,,vruću stolicu’’.  

LW: Koje su najčešće greške koje kandidati za posao prave?

Marijana: U biografijama često viđam veliki broj gramatičkih i pravopisnih grešaka. To ostavlja veoma loš utisak. Takođe, nepravilno strukturiran CV govori da se kandidat nije mnogo potrudio. Danas se na internetu može naći zaista veliki broj saveta o pisanju CV-ja. Na intervjuima se dešava da kandidat zna vrlo malo, ili gotovo ništa, o kompaniji u koju je došao na razgovor. Ponekad se desi da kandidat nije čak ni siguran za koje se radno mesto prijavio i zašto se prijavio.

Poslodavac mora da oseti da ste visoko motivisani za rad baš u njegovoj kompaniji!

Još jedna od čestih grešaka jeste nepoznavanje sopstvenog CV-ja. Koje aktivnosti ste obavljali na prethodnom radnom mestu? Šta ste naučili na seminarima koje ste pohađali? U kojoj situaciji ste iskazali vašu komunikativnost i odgovornost?

Preslišajte se pre nego što krenete na intervju.

LW: Pronaći bilo kakav posao, pa još i u struci kod nas zvuči kao bajka. Šta mislite o prekvalifikaciji?

Marijana: Tržište rada se menja, menja se tehnologija, menja se način rada. Jednostavno moramo da idemo u korak sa novim zahtevima. Nakon što se iscrpe sve mogućnosti za zaposlenje u struci, rešenje leži u prekvalifikacijama.

Mislim da čovek nikada ne može da pogreši sa IT zanimanjima, jer su to profesije budućnosti, koje su najbolje plaćene. U Srbiji je veća potražnja nego ponuda programera, što vam ostavlja prostor za probijanje.

LW: Koji je budući model tržišta rada koji možemo da na neki način predvidimo?
Marijana: Sa sigurnošću nas očekuje vreme kada će poslodavci sve manje obraćati pažnju na formalnu diplomu, a više na konkretna znanja kandidata. Iskustvo u radu će postati obavezno zbog čega će se svi koji žele dobar posao okrenuti ka praktičnim obukama i praksama.

Potražnja za IT stručnjacima se bez sumnje nastavlja, a sve više će biti potrebe za onlajn marketinškim ekspertima.

Tags

#biznis