fbpx
LookerWeekly.com magazin

10 godina Muzeja Zepter

“Sem što smo bili zatvoreni u kuće i stanove polako smo postajali svesni da mnogi planirani događaji i programi moraju biti odgođeni i pomereni za neko srećnije doba koje izgleda nikako da dođe”, navodi se u saopštenju Muzeja Zepter, povodom jubileja čije je obeležavanje bilo planirano za današnji datum. Tačnije, centralni događaj trebalo je da bude 1. jula ove godine, kada se navršava deset godina od otvaranja MUZEJA ZEPTER.

Tada je trebalo da otvorimo izložbu i promovišemo monografiju SLAVOLJUBA CAJE RADOJČIĆA, trećeg dobitnika nagrade STOJAN ĆELIĆ, umetnik, teoretičar i kritičar, akademik; da saopštimo ime četvrtog dobitnika ove nagrade; da pokažemo šta je sve MUZEJ ZEPTER za tih deset godina uradio; koje su se izložbe i događaji u njemu dešavali; koja su i koliko novih dela obogatilo njegovu kolekciju; koliko je i kakva je publika bila prisutna; kakav je odjek, a nije mali, imao u svetu; da progovorimo o saradnji sa drugim ustanovama kulture i muzejima u zemlji i svetu, itd.

Kada smo 28. aprila ove godine, posle dva meseca, ponovo otvorili MUZEJ, uz sve predostrožnosti i mere preporučene od „odgovorne struke“ pružili smo šansu svima onima koji do tada nisu uspeli da vide odista jedinstvenu izložbu slika i crteža Lazara Vozarevića ili onima koji se po nekolio puta vraćaju da u izložbi uživaju.

Uživajte i dalje u dugim toplim danima u Beogradu i obiđite još po koji put izložbu koja se ne viđa često. Dođite i obiđite i druge prostore MUZEJ-a sa delimično izmenjenom postavkom.

A programe ćemo ispuniti onda kada bude bezbedno za sve.

Muzej Zepter

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.