LookerWeekly.com magazin

Počela je Budnost Saše Montilja

Slikar Saša Montiljo izložio je svoje najnovije radove – slike, sove u drvetu, ali i fotografije, koje možete da pogledate do 30. marta u galeriji UK Parobrod. Izložbu, pod nazivom “Budnost”, svečano je otvorila  glumica Ana Sofrenović večeras, pred velikim brojem posetilaca, ljubitelja Montiljove umetnosti, ali  i drugih umetnika, i slikarevih prijatelja.

Slika autoportret slikara Saše Montilja i projekcija njegovih fotografija na zidu.
Danas mi je možda samo malo jasnije zbog čega biram određene motive. Dokle god kod mene postoji fascinacija lepotom kroz koju se priroda ispoljava, kao slikaru, uvek će mi vizuelni doživljaj biti glavni potsticaj. Osim što u određenoj sceni želim da prikažem lepotu, podjednako me zanima i neobičnost prizora. Kad je reč o slikarstvu, tu neobičnost crpim iz unutrašnjih izvora, a kad je reč o fotografiji ona se može naći na svakom koraku i odigrava se bezbroj puta u svakoj sekundi, ali najčešće ostaje neprimećena i nezabeležena. o svom stvaralaštvu, i aktuelnoj izložbi kaže slikar Saša Montiljo.

Projekcija fotografija u UK “Parobrod” samo su propratni deo slikarevog predstavljanja, pa ih je birao tako da su tematski bliske slikama i skulpturama koje izlaže.

Tokom poslednjih godina su se stvorili uslovi da selektujem fotografije sa kojima sam zadovoljan, ali i nedavna nagrada koju sam primio od strane ULUPUDS-a i naših istaknutih fotografa je svakako dobar podsticaj da prikažem još jednu svoju stranu. Mada u tom polju nemam ambicije koje prelaze amaterske okvire. Slikarstvo je ipak ostaje oblast kojoj najstrastvenije pristupam, objasnio je slikar Montiljo.
I najmlađi posetioci su uživali.

Poetične i filmske scene odlaze u ništavilo, ako nisu izložene ljudskom oku, ali se iznova dešavaju neke nove scene i prilike da budu “ulovljene”,zaključio je Saša Montiljo.

foto: Miiss Stills Photography

Tijana Janković

Tijana Janković-Jevrić studirala je menadžment u umetničkoj produkciji i novinarstvo na “Akademiji lepih umetnosti”, kao i kameru na “Dunav filmu”. Umetnost joj je veoma bliska - u njoj uživa i kao gledalac i kao stvaralac. Uređuje, piše i fotografiše. Voli da istražuje i saznaje, da upoznaje i da zapitkuje, pa joj je intervju najdraži. Piše za sve rubrike.

Imate komentar?

Unesite tacan odgovor * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.