LookerWeekly.com magazin

Treći Beogradski festival stripa Tras!

VALTER VENTURI, ĐOVANI FREGIJERI I IGOR KORDEJCRTAJU ZA BEOGRADSKU PUBLIKU

Subota, 11. maj od 11.00 do 19.30, Kulturni centar Grad

Treći po redu Beogradski festival stripa Tras! održaće se u subotu, 11. maja u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11 do 19.30 časova. Kao i prethodnih godina, poklonike devete umetnosti i ove godine očekuju izvanredni gosti, među kojima i Valter Venturi, Đovani Fregijeri i Igor Kordej, berza stripa i bogat interaktivni program. Svi programski sadržaji Tras! festivala stripa besplatni su i otvoreni za sve posetioce.

Tradicija gostovanja cenjenih imena strip–scene na Tras! festivalu se nastavlja, te su gosti ovogodišnjeg izdanja Valter Venturi, italijanski crtač i jedan od autora ZagoraTeksa VileraDragonera, i Breda Berona,Đovani Fregijeripoznat ljubiteljima Dilana DogaMartina MisterijeDampiraSkrivenog licaIgor Kordejlegenda domaće strip-scene i autor Vama, serijala Mi mrtviMaršala Basai drugih, Štef Bartolić hrvatski strip – umetnik, animator i ilustrator, autor Dicka LongaCrnog popaja, i Darko Perovićjedan od cenjenijih srpskih strip – umetnika i jedan od autora Magičnog vetraŠangaja DevilaAdama Vajldai drugih. 

Prepoznat kao mesto susreta ljubitelja stripa svih uzrasta, ali i kao susret domaćih i stranih strip – autora i izdavača, u okviru programa festivalase kao celodnevna aktivnost ističe berza striparenomiranih izdavačkih kuća kao što su Veseli četvrtak, Čarobna knjiga, Phoenix press, Darkwood, Makondo, Komiko, System Comics, Besna kobila, Dibidus, Forma B, Everest Media, Modesty stripovi i knjižara Alan Ford.

Osim toga, u periodu od 11.30 do 13.00 časova, i od 16.30 do 18.00 biće organizovan program Autori za publikuu okviru kog će gosti festivala crtati, i te crteže obeležiti i posvetom, specijalno za posetioce Tras! festivala stripa.

Tokom festivala biće održana i Aukcija izloženih printovau periodu od 18.30 do 19.30 časova, u okviru kog će svi potencijalni učesnici aukcije imati priliku da svojoj strip – kolekciji pridodajujoš koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala. 

Tras! festival stripa treću godinu zaredom uspešno okuplja ljude iz strip-sveta sa različitim motivima, ističu organizatori. Tras festival stripa osmišljen je kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja. Na prvom mestu, namenjen je ljubiteljima strip-umetnosti svih uzrasta, koji mogu na ovom festivalu da prošire postojeća znanja i razviju nove sfere interesovanja putem: komunikacije i uzimanje posveta od gostujućih autora, učešćem u radionicama, tribinama, projekcijama dokumentarnih i stručnih filmova, kao i izložbom radova. Dalje, Tras! festival je mesto gde se domaći i strani autori susreću, sarađuju i razmenjuju iskustva. Zahvaljujući tome razvija se kolegijalni odnos između njih, domaći autori su u mogućnosti da ostvare saradnju sa stranim izdavačima i svojom umetnošću budu kulturni ambasadori naše zemlje. Konačno, Tras! festival zbližava domaće i strane izdavače, koji zahvaljujući tome predstavljaju nova kvalitetna izdanja domaćoj publici.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas