LookerWeekly.com magazin

Dimitris Sotakis na sajmu knjiga

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu kao gost izdavačke kuće Clio biće grčki književnik Dimitris Sotakis u periodu od 31. oktobra do 2. novembra 2014.

On će se posetiocima Sajma predstaviti prevodom svog romana Bez daha u izdanju izdavačke kuće Clio.

Roman govori o mladiću koji u potrazi za poslom prihvata neobičnu ponudu koja mu bez ikakvog napora donosi veliku dobit. Dok sa zadovoljstvom posmatra kako se novac množi na njegovom bankovnom računu on pravi planove za budućnost i sanja o životu koji mu je oduvek bio nedostupan. Međutim, ubrzo shvata da ništa nije kao što izgleda i da je postao zatočenik košmarne stvarnosti koja mu postepeno oduzima pravo da slobodno živi i kreće se. Ovaj roman kafkijanske atmosfere priča je o besmislu ljudskih želja, o apsurdnoj ideji o sreći koju ima savremeni čovek-potrošač i o svemu onome što žrtvujemo nadajući se raju koji nikada nećemo upoznati.

Dimitirs Sotakis je rođen u Atini 1973. Do sada je objavio osam romana i jednu zbirku kratkih priča, dok su brojne njegove pripovetke objavljene u antologijama savremene grčke proze. Roman Bez daha (2009) dobio je Atinsku nagradu za književnost (The Athens Prize for Literature) časopisa Desetina ((δε)κατα).

Svi ljubitelji savremene proze će imati priliku da se susretnu sa Dimitrisom Sotakisom na štandu IP Clio tokom njegove posete Beogradu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.