LookerWeekly.com magazin

Knjiga Periferijski bulevar (poklon akcija)

Treća poklon knjiga “Velike rođendanske poklon akcije LookerWeekly.com i Arhipelaga” za četvrtak, 12. septembar je Periferijski bulevar – autor Anri Bošo. Da biste učestvovali i imali šansu da dobijete na poklon knjigu dana, potrebno je da ispod ovog teksta ostavite najlepši komentar na temu “Razlozi za čitanje”, danas od 9 do 19h. Autor najlepšeg komentara na poklon dobija knjigu dana –  Periferijski bulevar !

[synved_success]Kako bi vaš komenatar bio validan, obavezno je da navedete vaše puno ime i prezime, kao i vašu e-mail adresu u za to predviđena polja komentara.[/synved_success]

O pravilima poklon akcije, koja traje od 10. do 25. aprila, možete detaljnije da pročitate OVDE.

Periferijski bulevar je roman o nadi i bolesti, o ljubavi i patnji, o sećanju i prijateljstvu, o bliskosti i o trenucima koji nestaju.

Suočen s bolešću bližnjeg, junak romana se priseća trenutaka prijateljstva, sazrevanja, ohrabrenja uspona i padova u svom životu. Savremena drama njegovog života vraća Bošoovog junaka u vreme njegove rane mladosti koja se poklapa s početkom Drugog svetskog rata i nacističke okupacije Francuske. U tom vremenu strada njegov najbolji prijatelj Stefan, pripadnik francuskog Pokreta otpora, i to je trauma koja je trajno obeležila život junaka ovog romana.

Velika priča o prijateljstvu i bliskosti kao odgovorima na izazove smrti i nestanka.

Za godinu dana prodato je 100.000 primeraka ove knjige na francuskom jeziku.

Nagrada „Livre Inter“.

Roman 168 strana; Format: 14×21 cm; Tvrdi povez; ISBN: 978-86-86933-78-2

Prevod s francuskog: Anđa Petrović

Cena: 750 dinara

*Knjigu je na poklon dobila Milena Lazić.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

6 komentara

 • Kad mi je bilo teško knjiga mi je bila uteha, kad mi je bilo dosadno knjiga mi je bila razbibriga, kada sam bila usamljena knjiga mi je bila veran drug, svaki dan se družimo knjiga i ja, i uživamo u uzajamnoj ljubavi, neka potraje 🙂

 • Citajte knjige, jer one su prozor u svet i pogled u buducnost. One su spokoj za uplasene, drug za usamljene, sreca za tuzne i podrska za posustale.

 • Pamtim reci mog ucitelja…
  Ako hocete lepo da pisete – vi citajte,
  Ako hocete lepo da citate – vi citajte,
  A ako hocete lepo da pricate – vi opet citajte…
  To nam je vise puta govorio tokom skolovanja, a sa godinama protokom vremena, na osnovu svih dogadjaja, na dodajem vaznu misao i govoricu je svima….ako hocete kvalitetno da zivite – vi citajte!