LookerWeekly.com magazin

MEDIJI, DEMOKRATIJA, POPULIZAM

Međunarodna konferencija MEDIJI, DEMOKRATIJA, POPULIZAM biće održana  9. i 10. novembra održana na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Svečano otvaranje je danas u 10 sati. Partner u projektu je Izdavačka kuća Clio.

Međunarodna konferencija MEDIJI, DEMOKRATIJA, POPULIZAM: Mediji kao podsticaj i posrednik populizma, otvara teorijsku i stručno kompetentnu debatu o populističkom diskursu medija, kao vodećem trendu ne samo zemalja u tranziciji već i evropskog društvenog i medijskog pejsaža.

Konferencija će predstaviti niz studija slučaja o odnosu medija i političara u vremenu političkih nestabilnosti: od parlamentarnih predsedničkih izbora, do političkih tenzija, i globalnih izazova kao što su terorizam i migracije.

Konferencija će pružiti mogućnost za sučeljavanje evropskih kao i van evropskih i globalnih iskustava u domenu istraživanja neetičkih medijskih praksi, interakcije medija i političara, novinskog izveštavanje, kao i (zlo)upotreba kulturalnih izvedbi, kao i odgovor umetnika na populizam.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?