fbpx
LookerWeekly.com magazin

VIRTUELNI SAJAM KNJIGA: Ruski pisci

Da nove tehnologije iz dana u dan osvajaju sve više ljudskih delatnosti nije novo saznanje. Ipak, ovih dana pažnju je privukla najava održavanja, prvog na svetu, Virtuelnog sajma knjiga koji će trajati od 21. do 27. septembra.

Naime, organizacija „Ruski pisci“ koja se u osnovi bavi promocijom kulturnog dobra, rešila je da svojoj mnogobrojnoj publici, u saradnji sa izdavačkim kućama, predstavi novi model sajamskih aktivnosti.

 „Na ideju Virtuelnog sajma došli smo shvatajući ozbiljnost situacije prouzrokovane aktuelnom pandemijom i priliku da svoj svakodnevni život prilagodimo novim okolnostima pomoću rasprostranjenih tehnologija javne komunikacije. Poučeni iskustvom sa različitih sajmova, rešili smo da svojoj publici ponudimo jedan daleko bezbedniji vid sajamske kupovine željenih književnih dela. Iz pomenutih razloga naše aktivnosti usmerili smo na kreiranje jednog novog virtuelnog sveta koji od korisnika neće iziskivati suviše zamršenih pravila. Kako bi svako mogao da poseti naš sajam, odlučili smo da ga organizujemo na najpopularnijoj društvenoj mreži Instagram. Svoj nalog @ruski_pisci  već uveliko preuređujemo kako bi u sebe mogao da primi specijalno dizajnirane virtuelne štandove na kojima će biti izloženi naslovi po sniženim cenama, od 10% do 40%” rekao nam je  Radenko Mićić, osnivač organizacije “Ruski pisci”.

“Želja nam je da ljudi u komforu svog doma, na jedan klik, mogu da pogledaju svu sajamsku ponudu čak sedam eminentnih izdavačkih kuća. Upravo exteritorijalnost predstavlja osnovnu prednost koja prenebregava problem klasičnog sajma  “jedan sajam u jednom gradu” i dobija potpuno drugi smisao “jedan sajam u svakom domu”. Neposredno pre početka sajma, na nalogu @ruski_pisci pojaviće se detaljna objašnjenja o načinu kupovine,” dodao je on.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.