LookerWeekly.com magazin

Grand Finale Hypercube koncertne sezone na Kolarcu!

19. maja sa početkom u 20 časova Muzikon orkestar zatvara svoju koncertnu sezonu ,,Hypercube”. U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine biće održan šesti i poslednji koncert koji nosi naziv ,,20 vek”.

Vek koji odlikuju velike društvene promene bio je plodno tle za hrabro eksperimentisanje kompozitora poput Dimitrija Šostakoviča i Bendžamina Britna. Pravac kome pripadaju ovi kompozitori, minimalizam, podrazumevao je smelost i kombinovanje više stilova a dela Šostakoviča i Britna u sebi kriju i društveno stanje u Rusiji i Velikoj Britaniji tog doba.

Kroz ,,20 vek” publiku će voditi koncertmajstor Miloš Petrović i specijalni gosti koncerta – vođa viola Jorg Vinkler, pijanistkinja Nataša Penezić i trubač Aleksandar Solunac.

Kao i za predhodne tako i za ovaj koncert Muzikon orkestar obećava neku novu gerilsku akciju u cilju promocije ali i popularizacije klasične muzike, pa pozivaju sugrađane da ih očekuju!

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas