LookerWeekly.com magazin

Koncert pobednika

Nakon veoma uspešnih operskih dana na Kolarcu, Organizacija Kulturni element u saradnji sa Kolarčevim narodnim univerzitetom i kompanijom Gelo revoice, organizuje koncert na kome će se predstaviti najbolji takmičari sa ovogodišnjeg jubilarnog 15. Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“. Takmičenje „Lazar Jovanović“ je jedno od najvećih operskih takmičenja u ovom delu Evrope, a koncert pobednika ovog takmičenja održaće se u utorak 17. aprila u 18č u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Ulaz na koncert je slobodan.

Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ svojim višedecenijskim postojanjem sa pravom važi za jedno od najvećih i najznačajnijih operskih takmičenja u zemlji i šire. Svake godine takmičenje dočeka preko stotinu učesnika iz skoro deset zemalja. Takmičenje je namenjeno mladim umetnicima spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmere svoje znanje, umetničke kvalitete i prikažu svoj talenat. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svetske muzičke scene i pedagogije, a pobednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari, osvajajući svetske koncertne podijume i operske scene.

Osnovano je 2004. godine od strane Muzičkog društva “Stanković” u čast čuvenom jugoslovenskom tenoru Lazaru Jovanoviću i do 2015. godine se održavalo u prostorijama Muzičke škole “Stanković”. Zatim, usled izuzetnog porasta važnosti i značaja od 2016. godine takmičenje se održava pod okriljem Kulturnog elementa koji uvodi niz organizacionih i umetničkih novina. Prva u nizu značajnih promena je premeštanje takmičenja iz sala muzičkih škola u svoj sadašnji, a nadamo se i budući dom, Zadužbinu Ilije M. Kolarca.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu i koje okuplja veliki broj mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalcau svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

3 × five =

Pratite nas