LookerWeekly.com magazin

MC June, kanadski Marčelo

U utorak 21. marta u 20 časova u Klubu-knjižari Magistrala Doma kulture „Studentski grad“ biće održan koncert kanadskog muzičara MC June. Da bismo publici koja ne poznaje njegov pristup muzici približili šta ih očekuje na koncertu, možemo reći da MC June predstavlja svojevrsnog kanadskog Marčela. Ovo je jedinstvena prilika da čujete i vidite nešto novo.

U okviru regionalne turneje frankofonog pesnika i slem muzičara MC June-a (Normana Delinela), a povodom predstojećih Dana frankofonije, Dom kulture „Studentski grad“ u saradnji sa Ambasadom Kanade u Beogradu organizuje koncert ovog popularnog kanadskog izvođača.

MC June je rođen u Montrealu. Tokom rane mladosti njegova strast ka rečima proizvela je prve stihove, a interes za slobodnu improvizaciju učinio ga je prepoznatljivim među tinejdžerima. Nema sumnje da je suština njegovog stvaralaštva poezija i muzika. Od tada do danas, MC June imao je više od tri stotine nastupa i preko hiljadu radionica. Njegov prvi album U odrazu (Le Reflet) objavljen je 2011. godine, u saradnji sa DJ Horgom, Fabrice, Koffy, Monk-E.

 

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Unesite tacan odgovor * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.