LookerWeekly.com magazin

Pojačani autorski sastav Schime Trio i zvuk trube južnoafričkog džeza

Schime Trio, po uhu i oku poznati muzičari domaće džez scene, nastupiće u petak 13. oktobra u 22h u klubu SOUL Society- Stari Bitef. Schime Trio predvodi saksofonista Luka Ignjatović, koji je master diplomu stekao na džez odseku Konzervatorijuma u Amsterdamu. Bio je honorarni član Big benda RTS, kao i jedini srpski muzičar u European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope. Danas je profesor džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

U formatu trija nastupa sa mladim talentovanim kontrabasistom Borisom Šainovićem, kao i bubnjarem Peđom Milutinovićem, jednim od najtraženijih i najperspektivnijih muzičara na domaćoj džez sceni.  Nakon katalisanja zajedničkog entuzijazma prema džezu i eksperimentisanju u njegovim okvirima – ovi talentovani muzičari su svoju autorsku muziku izneli pred publiku debitantskim albumom ,,Do You Really Wanna Play?”, koji je novembra 2016. godine objavio Muzička kuća Metropolis u okviru svoje džez etikete. Schime Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova, a u tome im se pridružuju još dvojica vrsnih muzičara.

U pitanju je magija saksofona Rastka Obradovića i klavijatura Save Miletića.

Rastko Obradović svojom muzikom upotpunjuje srpsku muzičku scenu, ali i norvešku gde je i završio svoje studije džeza. Sava Miletić svoj zvuk donosi sa univerziteta Grac, ali i iz Nemačke Švajcarske, SAD, Indonezije, Balkana gde je imao čast da svira sa izvanrednim muzičarima poput David Murray, Luis Bonilla, Don Menza, Howard Curtis, Uwe Plath, Joris Dudli, Christian Havel, Bastian Stein, Jure Pukl, Dušan Novakov, Anđelko Stupar, Janko Novoselić i mnogim drugima.

Kao gost našoj ekipi, pridružuje se i truba Marcus Wyatt-a – donoseći zvuk savremenog džeza Južne Afrike. Svestan melodijskog i rimtičkog predanja svoje domovine, Markusov progresivni zvuk teži kreativnosti izvan svake očekivane forme. Ovaj muzičar delio je binu sa impresivnom paletom muzičara –  Manu Dibango, Abdullah Ibrahim, Miriam Makeba, Maria Schneider, John Faddis, Bheki Mseleku, Lionel Loueke, Steve Turre.

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?