fbpx
LookerWeekly.com magazin

Radost muziciranja – koncert iz ciklusa DžEZ U PODNE

palic-ff2020-728x90-LookerWeekly-magazin


Petak 26. jun u 12h, Plato ispred KCB-a, Trg republike 5

Nakon pauze zbog epidemije, poslednjeg petka u mesecu junu ponovo će nastupiti odabrani mladi muzičari, ovog puta na otvorenom, na Platou ispred Kulturnog centra Beograda koji postaje naša letnja scena. Program pod nazivom Radost muziciranja izvešće Sara Vukajlov, Teodora Stocki, Anja Vučković, Bojana Janković, Jovana Matić, Anđela Mijić, Dušanka Đoković, Mila Milačić, Dunja Popović, Milija Paunović, Časlav Šehović i kao gost prof. Ivan Radivojević.

U 2020. godini, u saradnji sa Džez odsekom Muzičke škole Stanković, započeli smo novi ciklus koncerata DžEZ U PODNE, koji se održavaju poslednjeg petka u mesecu. Ciklus smo pokrenuli u nameri da stvorimo prostor za najbolje srednjoškolce Džez odseka koji će jednom mesečno u Galeriji Artget nastupati sa renomiranim gostima sa domaće džez scene.

KCB

Program:

Work Song (N. Adderley)
Twisted (A. Ross)
Sack of Woe (N. Adderley)
Dat Dere (B. Timmons)
Rhythm-A-Ning (T. Monk)
Manha De Carnaval (L. Bonfa)
Social Call (G. Gryce)
Tomorrow is Another Day (K. Pleasure)


Ivan Radivojević (1991, Beograd), profesor džez trube u MŠ Stanković

Osnovne studije džez trube je završio na Univerzitetu Anton Brukner u Lincu u klasi prof. Petera Tušera, i master studije na FMU u Beogradu u klasi prof. Stjepka Guta. U Beograd se vratio 2014. godine, a profesor džez trube postaje 2015. godine. Trenutno je aktivan na beogradskoj muzičkoj sceni, nastupa sa više poznatih beogradskih sastava, vodi svoj džez sastav i radi na svom prvom albumu.


Muzička škola Stanković, osnovana 1911. godine je jedna od najstarijih obrazovno-vaspitnih institucija u Beogradu. U školi je 1993. godine osnovan prvi odsek za džez muziku u jugoistočnoj Evropi, postajući primer mnogim sličnim institucijama u Srbiji i regionu. Profesorski kadar čine poznati domaći džez muzičari, iz čijih klasa su mnogi učenici nastavili svoje školovanje na prestižnim džez akademijama u Evropi i SAD, kao i na Džez odseku FMU u Beogradu.

Ulaz je slobodan, dobro došli!

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.