LookerWeekly.com magazin

Telo kao instrument

I u julu Beograđani imaju prilike da se bave tehnikom telesnih perkusija(body percussion) i da vide njenu primenu u izvođaštvu. Telo kao instrument, projekat dua Alice in WonderBand, je ciklus radionicai predstava.

“Da i Re, telo kao instrument”, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 20. i 21. jula na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20:30h. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesne perkusije. Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu.​

Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen “Lutkart”, a za stajling “Beastic”.

Predstava “Da i Re, telo kao instrument” je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača” u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, Festivalu „Dev9t”, festivalu „Piano city Novi Sad”, festivalu “Nedelja stranih kultura” u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji. Nagrađena je specijalnom Trema plaketomna 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradomna Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“
Peter Kes, Zidojče Cajtung

Radionica „Telo kao instrument “održaće se u Kulturnom centru Baraka u Nušićevoj od 20. do 22. jula. Na radionici učimo da se izražavamo najjednostavnijim sredstvima, glasom i telesnim perkusijama. Radionica je namenjena mladim muzičarima, izvođačima, glumcima i svim onima koje zanima nastup na sceni i žele da nauče nešto više o ovim tehnikama. Bavićemo se etno muzikomi inspiracijom koju će nam ona doneti. Vokalni segment vodi Ana Vrbaški, a tehniku telesnih perkusija predaje Marko Dinjaški.

 

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

seventeen − eight =

Pratite nas