LookerWeekly.com magazin

18. Kristal kup u sinhronom plivanju

Ovog vikenda, 2. i 3. decembra Beograd će biti domaćin 18. Kristal kupa u sinhronom plivanju za devojčice uzrasta do 12 godina. Osim Srbije, koja će učestvovati sa 11 klubova, svoje predstavnike u 5 disciplina: figure, solo, duet, tim i kombinacija imaće brojne zemlje iz jugoistočne Evrope. Visok plasman i zapažene rezultate priželjkuje i domaći klub za sinhrono plivanje, KSP Novi Beograd koji će učestvovati sa više od 25 plivačica.

“Očekujemo da ponovimo uspeh iz maja ove godine, kada smo osvojili prva mesta u timovima i kombinacijama, kao i prva mesta u duetima. Osim toga, imamo nekoliko ozbiljnih pretendenata na zlato u kategoriji solo nastupa” – izjavila je Olja Milićević Milivojević, predsednica kluba za sihnrono plivanje “Novi Beograd”.

Ana Gobeljić (12 godina), jedna je od najuspešnijih takmičarki kluba, koja se takmiči u kategorijama figure, solo, duet, tim i kombinacija, a sinhronim plivanjem se bavi od svoje 10. godine. Na pitanje da li više voli solo ili timske nastupe Ana kaže: “Kada radim solo treba da se prepustim pesmi, da se krećem u ritmu muzike, ali čak iako pogrešim to se ne vidi, jer nastupam sama. Timske koreografije su zahtevnije, jer treba usaglasiti pokret i broj svih nas koji nastupamo. Osim toga bitni su brzina pokreta, pa su to tačke koje duže treba uvežbavati.”

Kristal Kup se realizuje u organizaciji Kluba za sinhrono i umetničko plivanje Vračar uz suorganizaciju Saveza sa sinhrono plivanje Srbije i Saveza za sinhrono plivanje Beograda, kao i finansijsku podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?