fbpx
LookerWeekly.com magazin

„AKNATEN“ UŽIVO IZ METROPOLITENA

Ove subote, 23. novembra 2019. u 18:55, očekuje nas četvrta po redu opera uživo iz Metropolitena u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu. Publika će ovoga puta imati priliku da se prepusti starom Egiptu u čuvenoj operi Filipa Glasa, „Aknaten“.

Opera je smeštena u Egipat i prati sedamnaestogodišnju vladavinu faraona Aknatena, oko 1350. g.p.n.e. Radnja se događa u Tebi i Aketatenu, novom glavnom gradu koji je Aknaten sagradio. Opera prati Aknatenovu vladavinu i promene koje je on uveo. Nasledivši svog oca, Amenhotepa III, Aknaten je odlučan da politeističku religiju, koja je bila zastupljena u Egiptu, zameni monoteističkom. Zajedno sa svojom suprugom Nefertiti i kraljicom Taj, proteruje sveštenike koji su izvodili rituale stare religije i gradi novi grad, Aketaten. Međutim, narod se nakon nekog vremena pobunio protiv Aknatena, koji je na kraju ubijen, a Egiptom počinje da vlada novi faraon, Tutankamun, koji ponovo vraća politeističku religiju.

U glavnoj ulozi našao se kontratenor, Antoni Rot Kostanco, koji tumači ulogu Aknatena. Naspram njega, kao njegovu suprugu Nefertiti možemo videti Džnaj Bridžis, dok ulogu Aknatenove majke, kraljice Taj, tumači Disela Laursdotir. Producent opere je Felim Mekdermot, a orkestrom diriguje Karen Kamensk.

Ulaznice za ovu operu mogu se kupiti na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok se ulaznice za 4 ili više izvođenja u sezoni mogu kupiti po sniženoj ceni od 1.300 dinara po izvođenju.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.