fbpx
LookerWeekly.com magazin

“Bube” Bojane Ban

Izložba minijaturnih skulptura “Bube”, Bojane Ban biće otvorena 23. oktobra u u Maloj galeriji ULUPUDS-a, u 19h.

Širokom dijapazonu specijalnosti koje upražnjava na likovnom polju Bojana Ban je poslednjih godina dodala još jednu: kreator buba. U prostoru od  Gospodara muva do “tvorca dragulja” nastaju figurice, zamišljene kao minijaturne skulpture, više ili manje slične insektima, načinjene od glinamola, žice, klikera (staklenci imaju prednost), perli, šljokica, školjki, korenja, prirodnih i drugih čaura, od ko zna kojih sve materijala i ofarbane ko zna kakvim sve bojama. U Bojaninom prenatrpanom ateljeu toliko se množe i toliko im je tesno, da su primorane da sebi traže mesto kod drugih prijateljski nastrojenih ljudskih bića. Tamo, po stolovima ili vitrinama obrazuju nove kolonije ili sleću na njihove revere, na njihove rukave, ramena, šešire, pojaseve, torbe i uz pomoć pribadače, koju ponekad nose na trbuhu, postaju ekstravagantni nakit.

  Čedomir Vasić

                                                                                           

Bojana Ban je završila Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu 1971. u klasi profesora Stojana Ćelića, gde je i magistrirala 1974. godine. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Od završetka studija do danas imala je dvadeset šest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i učestvovala na preko 80 zajedničkih izložbi. 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.