LookerWeekly.com magazin

Dan Kinoteke: Zlatni pečat primili Mirjana Karanović i Bogdan Diklić

Dan Kinoteke – 6. jun obeležen je svečanošću na kojoj su najviša priznanja te institucije kulture Zlatni pečat primili ovogodišnji laureati Mirjana Karanović i Bogdan Diklić.

Primivši Zlatni pečat Mirjana Karanović je priznala da nije mislila da će biti filmska glumica „uprkos najluđim snovima kad sam bila sasvim mlada i kad sam tek upisala Akademiju“. Kako je dodala, veliki deo njene karijere čine i glumački partneri na koje se oslanjala i zato je posebno zahvalna Mikiju Manojloviću, Draganu Maksimoviću, Marku Nikoliću, Draganu Nikoliću, Voji Brajoviću.

Diklić je, nakon prikazivanja inserata iz njegovih filmova, šaljivo primetio da mu je drago što prisustvuje retrospektivi filmske muzike Zorana Simjanovića i pozdravio popularnog kompozitora, koji je prisustvovao svečanosti. U spontanom tonu dodao je da se „raduje što mu je Kinoteka zapečatila karijeru“ i zahvalio se najzaslužnijima za to – Jugoslavu Panteliću i upravniku Arhiva kinoteke Aleksandru Saši Erdeljanoviću…

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas