LookerWeekly.com magazin

EXIT u Amsterdamu u jednom od najfascinatnijih klubova na svetu!

Nastao pre dve decenije na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u toku svoje istorije pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sledećeg jula, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekat pod nazivom • LIFE STREAM.

Od idućeg jula, svi najbolji nastupi na Exitu biće direktno prenošeni sa jasnim društvenim ciljem da animiraju svetske lidere i opštu javnost da preduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planete i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih •LIFE STREAM događaja biće održan već naredne nedelje, 18. oktobra na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svetskoj smotri elektronske muzike, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smeštenom u velikom kranu transformisanom u klub, specijalno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet. Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a ceo događaj biće prenošen putem zvaničnog • LIFE STREAM Facebook eventa!

 U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje devojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodelio •LIFE STREAMpriznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

“U poslednje vreme svedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tonai gestikulacije, čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu  suštinu – da su podacikoje Greta Tunberg iznosi tačnii naučno potvrđeni. Skeptici koji ne veruju u ove činjenice, poverovaće za petilidesetgodina, kada sopstvenimočima budu svedočili pogubnim posledicama klimatskih promena. Našojplaneti nije potrebno spasavanje, ona ćepreživetisve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas”, izjaviojeovimpovodomosnivač ExitaDušanKovačević.

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom sveta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a nominovana je i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir! Ukoliko dobije ovo priznanje, švedska tinejdžerka postaće najmlađa dobitnica, od trijumfa pakistanske Malale Yousafzai, koja je imala 17 godina u tom trenutku.

Greta Tunberg dospela je u fokus svetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promenama u Poljskoj, a na sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru, izgovorila je već čuvenu rečenicu upućenu uticajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori“, a kao i milioni mladih koji su izašli na ulice u poslednjih nekoliko meseci, takođe poručuje: „Sistemske promene, ne klimatske promene!“ Svoje poruke zaokružila je na Samitu o klimatskim promenama UN u Njujorku: “Svet se budi, a promene dolaze, svidelo se to vama ili ne!”

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.