fbpx
LookerWeekly.com magazin

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Više od osam miliona dinara za obnovu lutkarskog pozorišta „Pinokio“

palic-ff2020-728x90-LookerWeekly-magazin

FONDACIJA Novak Đoković donirala je više od osam miliona dinara lutkarskom pozorištu „Pinokio“  kako bi pomogla sanaciju ove kulturne institucije u narednom periodu.  Pored donacije 126 stolica za pozorišnu salu, novog scenskog poda, zavesa koje odvajaju gledalište od scene i komplet scenske zavese od negorivog materijala, Fondacija će pokriti i deo radova adaptacije stolica u postojećoj sali u iznosu od 650 hiljada dinara.

Ugovor o donaciji danas su potpisali na sceni pozorišta lutaka „Pinokio“ v.d. direktor te institucije Vladan Đurković i nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić koja je tim povodom istakla da se fondacija već 13 godina bavi ranim razvojem dece i to na različite načine.

U znak zahvalnosti pozorište će u naredne četiri godine potpuno besplatno ustupati prostor Fondaciji koja će moći da dovodi mališane iz manje razvijenih sredina i na taj način obezbediti da što više dece raste gledajući pozorišne predstave.

Prema rečima v.d. direktora pozorišta Vladana Đurkovića, pozorište lutaka „Pinokio“ se već pet godina nalazi u zgradi nekadašnjeg bioskopa „Jugoslavija“ koja je sazidana pre 51 godinu. 

Prema sadašnjem planu razvoja rekonstrukcije, tokom februara je predviđeno da se završi zamena stolica i zavesa, dok će, zbog pozorišne sezone, nova bina biti postavljena u avgustu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.