fbpx
LookerWeekly.com magazin

Galerija Haos je počela sa radom

Izložba izuzetno mlade poljske umetnice Ite Harenze, koja je istog dana otvorena i zatvorena, sada je pred beogradskom publikom do kraja maja.

Pokušavamo da doprinesemo postepenoj normalizaciji života u gradu.

Galerija Haos

Umetnica se nije srela sa novinarima jer je, po nalogu Poljske ambasade morala hitno da napusti našu zemlju, pre zatvaranja granica.

U Beograd ponovo dolazi sa serijom crteža, naslovljenih “Sopstvene slike” – sačinjene od portreta koji prikazuju na koji način ona vidi ljudsku nevinost, sa nežnim licem i bez emocionalne napetosti, i pejzaža, velikih tragova vode koja blista na suncu, sa fragmentom obale u daljini.

Umetnica nastavlja s bavljenjem odnosa akta i pejzaža.

Crteže, nastale kombinovanjem printova, fotografija, grafika i direktnih intervencija grafitnim prahom i ugljenom, doživljava kao podsećanja na pojmove iz snova, koji nisu sasvim jasni, te nas samo jedan zapamćeni detalj vodi ka interpretaciji njegovog simboličkog značenja.

Njeni radovi svakako ostaju otvoreni za razna čitanja i posve lične interpretacije ostavljajući znatan prostor za maštu.

Izložbu možete da posetite od 12h do 17h.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.