fbpx
LookerWeekly.com magazin

ILUSTROFEST počinje u četvrtak

Otvaranje drugog Festivala ilustracije ILUSTROFEST zakazano je za četvrtak 25. juna u 19 časova, na platou ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu. 

Na konkurs za učešće na ovogodišnjem Festivalu ilustracije pristiglo je 480 prijava umetnika iz celog sveta a stručni žiri u sastavu: Monika Lang (Srbija)Srđa Dragović (Crna Gora), Vanda Čižmek (Hrvatska) i Hana Stupica (Slovenija) odabrali su 70 umetnika iz 12 zemalja koji će biti predstavljeni na velikoj međunarodnoj izložbi ilustracija u 5 takmičarskih kategorija. 

Na otvaranju za predstavnike medija biće proglašeni i pobednici Festivala po kategorijama kao i najbolji ilustrator Festivala kome će biti dodeljeno najveće priznanje Grand Prix ovogodišnjeg Ilustrofesta. 

Pored velike međunarodne izložbe najboljih ilustracija koju svi zainteresovani mogu pogledati tokom jula na prostoru ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić, u četvrtak će biti otvoren i Bazar ilustracija gde će mladi autori dobiti priliku da potpuno besplatno izlože i prodaju svoje ilustracije kao i upotrebne predmete sa ilustracijama zahvaljući 
partnerima Festivala JKP Beogradska tvrđava i JKP Gradske pijace.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.