fbpx
LookerWeekly.com magazin

JDPtv u četvrtak: Drama o Mirjani i ovima oko nje

JDPtv u četvrtak 30. aprila u 21h na youtube kanalu i sajtu jdp.rs emituje predstavu Drama o Mirjani i ovima oko nje Ivora Martinića u režiji Ive Milošević. Reprize su u petak 1. i subotu 2. maja u 21h i u nedelju 3. maja u 18 i 21h.

Predstavu emitujemo zahvaljujući ljubaznosti RTS-a koji je vlasnik prava.

JDP

Savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba Ivora Martinića prikazuje život koji vode Mirjana i oni oko nje, provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti. Suptilnim sredstvima oni uspevaju da nam otkriju koliko taj život – baš kao i naš sopstveni – u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

Predstava Drama o Mirjani i ovima oko nje učestvovala je na 55. Sterijinom pozorju i na festivalima u Zagrebu, Brčkom, Rijeci, Splitu i Mladenovcu.

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci ova predstava je osvojila četiri nagrade „Veljko Maričić“: za najbolju dramu (Ivor Martinić) i tri glumačke (Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić), a na Marulićevim danima u Splitu nagradu „Marul“ za glumu (Mirjana Karanović) i nagradu publike kao najbolja predstava u celini. Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila „Gran pri“ festivala, a Marko Baćović nagradu Novosti za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Predstava u kojoj igraju Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov, premijerno je izvedena na sceni Teatra „Bojan Stupica“ 18. februara 2010.

Fotografije Ema Sabo.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.