fbpx
LookerWeekly.com magazin

Koliko sati tokom života provedemo gledajući televizijski program?

Nakon završetka još jednog napornog dana, bilo na fakultetu ili poslu, sve što većina pojedinica želi jeste da napravi sebi kafu, skotrlja se na sofu/ugaonu i nacrta se ispred TV-a. Sledi zadovoljno šaltanje kanala ili gledanje unapred već osmišljenih emisija/filmova. Da li ste se zapitali, koliko stvarno svog vremena utrošimo na gledanje svih emisija na TV-u?

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena u Velikoj Britaniji, ustanovljeno je da će svaka prosečna osoba za svog života dobar deo vremena provesti ispred televizije, čak neverovatnih 78.000 časova! 

Ovo zanimljivo istraživanje je naručio LG Electronics a u anketi je učestvovalo oko dve hiljade Engleza.  Televizija je od davno već postala svakodnevni deo naših života, pa se kompanija koja je specijalizovana za inteligenta istraživanja – One Poll i bavila ovim interesantnim navikama gledalaca.

Činjenica je da svaki prosečan dom ima dva televizora u svom domaćinstvu. Svakodnevno, prosečna osoba provede čak tri i po sata gledajući sport, vesti, filmove, emisije, što dalje iznosi na godišnjem nivou oko 1.248 sati. Kvalitet i izgled televizora je od velike važnosti pa je četvrtina ispitanika objasnilo da stariji model televizora ume vrlo lako da upropasti doživljaj i iskustvo gledanje određenog tv sadržaja. Veoma bitna stavka je i kvalitet zvuka i odsjaj na ekranu, koji moraju budu na visokom nivou, kako bi gledaoci uživali. 

Danas je gledaocima dosupna ogromna paleta izbora u gledanju, od tradicionalnih kablovskih kanala, preko pametnih aplikacija i streaming usluga ali čak 15 posto ispitanika je objasnilo da postaju frustrirani zato što imaju toliko mogućnosti. 

foto:Pixabay.com

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.