fbpx
LookerWeekly.com magazin

Letnje osveženje: mister đumbir i mister limun

Kada nastupe letnje vrućine, nema boljeg načina da se rashladite od osvežavajućeg napitka. I to ne bilo kakvog, već veoma ukusnog i zdravog! Umesto da odete do obližnjeg marketa i kupite sok/hladan čaj ili nešto treće, vi kupite sastojke od kojih ćete sebi da napravite pravu vitaminsku letnju bombu.

Kada đumbir sa svojim arsenalom minerala i vitamina C i B se sjedini sa limunom, dobija se jedna lepa osvežavajuća priča. Za ovaj letnji koktel vitamina, potrebno vam je svega nekoliko minuta vremena da isti napravite. Za početak, potreban vam je lep komad đumbira dužine od nekih 15 centimetara. Izaberite onaj svež, koji na dodir nije mekan i nema tamne tragove. Uz đumbir, biće neophodna i dva lepa i veća limuna.

U posudu/šerpu/bokal isecite đumbir na sitne komade, koji ste prethodno očistili od tanke kore. Stavite šerpu sa 1,5 l vode da proključa i nakon što voda proključa, sa istom prelijte svoj đumbir. Ostavite nekih ½ sata da se napitak ohladi. Za to vreme, iscedite oba limuna i sok dodajte napitku sa đumbirom. Promešajte sve, sipajte u zanimljive i visoke čaše i konzumirajte! U slučaju da vam je previše ljuto (zbog đumbira) možete da dodate i neku kašičicu meda.

Mi u redakciji, ovaj napitak konzumiramo ne samo leti, već preko cele godine. Možete da dodate i lističe sveže nane, ako vam neko dolazi u posetu a vi baš želite da ostavite utisak.

foto:pixabay

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.