LookerWeekly.com magazin

MAJ U ZNAKU JUBILEJA!  

U Pozorištu na Terazijama u maju biće obeleženi važni jubileji:100 izvođenje mjuziklaZONA ZAMFIROVA (23.05.)i 300 izvođenje mjuziklaCIGANI LETE U NEBO (26.05.).
Premijera predstave ZONA ZAMFIROVA u režiji Kokana Mladenovića bila je u novembru 2012. Od premijere do danas ovaj  mjuzikl  je videlo preko 43 000 gledalaca, a godinama je jedan od najgledanijih  mjuzikala (na tekst domaćeg autora).

Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine ZONA ZAMFIROVA bila je apsolutni pobednik osvojivši sedam nagrada, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam!
Autorski tim predstave čine Kokan Mladenović (reditelj, tekst i songovi), Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Tatjana Radišić (kostimograf), Marija Kalabić (scenograf).

U predstavi igraju  Ivan Bosiljčić, Ivana Popović, Nebojša Dugalić, Danica Maksimović, Ivana Knežević, Milena Živanović, Slobodan Stefanović i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Premijera mjuzikla CIGANI LETE U NEBO bila je 2004. godine i od tada je ovu predstavu kako na matičnoj sceni, tako i na brojnim gostovanjima videlo oko 200 000 gledalaca.
Ivan Bosiljčić (Lojko Zobar) i Milena Vasić (Rada) postali su najpoznatiji pozorišni par koji publika željno išćekuje da vidi u priči o slobodi i strastvenoj ljubavi između kradljivca konja i lepe Ciganke. Pored njih u predstavi igraju i Ljiljana Stjepanović, Ivana Knežević, Dragan Vujić Vujke, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Desimir Stanojević i mnogi drugi, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama (oko 90 učesnika).

Reditelj predstave je Vladimir Lazić, dirigent Aleksandar Sedlar, scenograf Geroslav Zarić, koreograf Krunoslav Simić, kostimograf Snežana Šimić.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas