LookerWeekly.com magazin

“Okupirani bioskop” posle Beldocsa od večeras do 23. maja u Dvorani Kulturnog centra

Film “Okupirani bioskop” osvojio je sinoć na zatvaranju Beldocsa posebnu nagradu direktora festivala.  Film rediteljke Senke Domanović nagrađen je za vanredno uspešan sinematografski narativni izraz u potrazi za uređenim društvom i napretkom srpske kinematografije.

Film, koji prati mlade aktiviste i događaje oko okupacije bioskopa Zvezda, oduševio je sinoć brojne sugrađane na premijeri, nakon čega će svoj bioskopski život nastaviti u Dvorani Kulturnog centra od večeras do 23. maja. Autorski tim na čelu sa Senkom Domanović, prvih 5 dana prikazivanja dolaziće na Q&A sa publikom posle projekcije.

Izuzetno mi je drago da je Mladen Vusurović, direktor festivala, prepoznao polemičku vrednost filma i da je  odlučio da filmu dodeli specijalno priznanje. Hvala mu na tome. U ovogodišnjem domaćem takmičarskom programu su se našli sjajni filmovi raznolikih poetika, tematski vrlo uzbudljivi. Čast mi je da sam se našla u takvom društvu”, rekla je Senka Domanović nakon osvajanja nagrade.

Rediteljka filma dodaje da film govori o jednoj krizi uopšte – egzistencijalnoj i idejnoj, o mogućnosti i nemogućnosti da se uopšte artikulišu politički pokreti danas, o tome dokle mogu da dobace takve akcije, šta suštinski mogu da promene.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas