fbpx
LookerWeekly.com magazin

Predavanje Haralda Harmana: ZAGONETKA PODUNAVSKE CIVILIZACIJE

Predavanje poznatog svetskog lingviste i kulturologa Haralda Harmana (Harald Haarmann) na temu iz knjige ZAGONETKA PODUNAVSKE CIVILIZACIJE biće održano 13. novembra u 12 časova u Press centru UNS-a.

U poslednje vreme arheolozi pronalaze sve više dokaza da je između 6. i 4. mil. pre Hr. na Balkanu postojala visoko razvijena kultura koja je još pre Mesopotamije poznavala pismo. Harald Harman nas u ovoj knjizi prvi put detaljno upoznaje sa tom, do sada nepoznatom, i po mnogo čemu još uvek zagonetnom drevnom evropskom kulturom. On opisuje trgovačke puteve i naselja, umetnost i zanate, mitologiju i pismo podunavske civilizacije, prati njene početke na Crnom moru i pokazuje kakav je bio njen uticaj na kulture antičke Grčke i Bliskog istoka.

Harald Harman (Harald Haarmann, 1946),  nemački naučnik i lingvista, živi i radi u Finskoj.  Predavao je na više nemačkih i japanskih univerziteta.  Član je Istraživačkog centra za višejezičnost u Briselu.  Potpredsednik je Instituta za arheomitologiju (Kalifornija) i direktor njenog evropskog ogranka  (Finska). Autor je više monografija iz istorije kulture, arheomitologije, istorije i evolucije jezika,  kontaktne lingvistike i istorije religija.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.