fbpx
LookerWeekly.com magazin

PREDSTAVA UJKA VANJA U LJUBLJANI

Predstava Ujka Vanja prema drami Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji i režiji Egona Savina biće izvedena na sceni Drame Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u utorak 10. decembra.

Predstava Ujka Vanja do sada je učestvovala na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće” u Šapcu, na BOK festivalu u Bijelovaru i na 34. Festivalu Gavelline večeri u kazalištu Gavella u Zagrebu.

Saradnja između jednog od najznačajnijih slovenačkih teatara, Drame Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane i Jugoslovenskog dramskog pozorišta traje već godinama. Na sceni Drame SNG-a 1998. godine gostovala je predstava Bure baruta.

Usledila su gostovanja sa predstavama Beogradska trilogija, Skup, Molijer – još jedan život, Hadersfild, Skakavci, Hamlet (r. Dušan Jovanović), Elijahova stolica, Rođeni u YU, Zmajeubice, Hamlet (r. Aleksandar Popovski), Tako je (ako vam se tako čini). Poslednji put, JDP je gostovalo u Ljubljani u junu prošle godine sa predstavom Kralj Betajnove Ivana Cankara u režiji Milana Neškovića. U februaru ove godine, Drama Slovenskog narodnog gledališča gostovala je na Sceni „Ljuba Tadić” sa predstavama Visočka hronika i Prokleti pušači.

foto: Nenad Petrović

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.