fbpx
LookerWeekly.com magazin

Prijavi se za takmičenje u programiranju Bubble Cup

Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) obaveštva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se 20. marta 2020. otvaraju prijave za međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 13.

„Bubble Cup“ je međunarodno timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka, osnovano još 2008. godine od strane inženjera Microsoft razvojnog centra u Srbiji. Ideja je inicijalno bila da se stvori lokalno takmičenje po modelu ACM Collegiate Contest-a, ali ubrzo je prerasla u viziju da Bubble Cup bude nadmetanje koje će privući mlade, talentovane programere iz celog regiona Jugoistočne i Istočne Evrope i promovisati osnovne vrednosti komunikacije, druženja i timskog rada. Od Bubble Cup-a 10 ovo takmičenje zajedno sa MDCS organizuje i Fondacija Petlja.

Takmičenje se sastoji iz nekoliko faza: dve online kvalifikacione runde organizuju se tokom proleća, a finale se održava uživo u Beogradu, u septembru. 

Bubble Cup 13 će se realizovati po sledećem rasporedu:

  1. Prva online kvalifikaciona runda počinje 1. aprila u 14:00 i završava se 26. aprila u 14:00 
  2. Druga online kvalifikaciona runda počinje 1. maja u 14:00 i završava se 26. maja u 14:00 
  3. Finale će biti organizovano u Beogradu, 12. septembra 2020. godine. 

Studentski i srednjoškolski timovi mogu se prijaviti za takmičenje na internet portalu www.bubblecup.org

Pored glavnog dela takmičenja, pod nazivom Premier League, koje je otvoreno za timove iz Srbije i sveta, postoji i kategorija Rising Stars, koja je otvorena isključivo za timove srednjoškolaca iz Srbije, kako bi se nastavilo sa popularizacijom programiranja u srednjim školama u Srbiji. I ove godine će, zbog interesovanja i podrške velikog broja škola i nastavnika širom Srbije, jedan broj mesta u Rising Stars kategoriji biti rezervisan za učenike specijalizovanih IT odeljenja.

Više detalja o pravilima takmičenja, od načina prijavljivanja do procesa ocenjivanja, svi zainteresovani mogu pronaći na https://www.bubblecup.org/Home/Rules, na Facebook stranici www.facebook.com/BubbleCupCompetition, ili se raspitati putem mejla bubblecup@petlja.org Svi domaći studentski timovi koji se plasiraju u finale Bubble Cup-a kvalifikuju se da apliciraju za podršku Microsoft razvojnog centra u Srbiji za sponzorstvo prilikom odlaska na regionalne kvalifikacije u Rumuniji za prestižno međunarodno ACM takmičenje iz programiranja (Association for Computing Machinery Inc). Bubble Cup predstavlja idealnu pripremu za ACM, jer se svojim formatom gotovo u potpunosti poklapa sa pravilima tog takmičenja.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.