LookerWeekly.com magazin

SLIKAR MIŠA KRAVCEV IZLAŽE U VENECIJI ZA VREME 58. BIJENALA 

Profesor Giorgio Gregorio Grasso, jedan od najuticajnijih italijanskih i evropskih likovnih kritičara i istoričar umetnosti, stalni selektor venecijanskog bijenala, pozvao je poznatog slikara rodom iz Beograda, Mišu Mihajla Kravceva da od 2. do 30. novembra izlaže svoja dela u renomiranoj palati Zenobio, jednom od izložbenih prostora 58. Venecijanskog bijenala, gde se s posebnim interesovanjem slivaju ljubitelji i poznavaoci umetnosti, galeristi i kolekcionari iz celog sveta.

Za razliku od oficijalno odabranih dela, koja uglavnom predstavljaju konceptualnu umetnost, koja po mišljenju kritičara izaziva sve manje emocija i podstiče uglavnom racio, figurativna umetnost, kao što je umetnost Miše Kravceva, budi sva čula i vraća nas izvornoj ulozi umetnosti, koja vas u trenutku dok posmatrate delo vodi u drugu dimenziju i preplavljuje emocijama tako da oduševljeno izustite: Sviđa mi se!

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.