LookerWeekly.com magazin

Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim numerama

Gosti Beograda: sopran Donata D’Anuncio Lombardi, tenor Anđelo Fjore i dirigent Alberto Veronezi

Svečani koncert posvećen najlepšim italijanskim arijama i duetima održaće se pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronezija u ponedeljak, 21. oktobra, u 19:30u Operi i teatru Madlenianum, u okviru međunarodne Nedelje italijanskog jezika – „Italijanski na sceni“.

Ove godine navršava se 140 godina od utemeljenja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i deset godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda. Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu i Opera i teatar Madlenianum organizuju ovaj izuzetan umetnički događaj, želeći da publici Beograda poklone najlepše italijanske arije i duete, u izvođenju vrhunskih italijanskih umetnika: Donata D’Anuncio Lombardi, soprani Anđelo Fjore, tenor, kao i srpskih umetnika, Branislava Podrumac, soprani Nikola Mijailović, bariton, a diriguje jedan od najangažovanijih italijanskih maestra, dirigentAlberto Veronezi.

Ulaznice za ovaj jedinstven koncert mogu se nabaviti po cenama od 1300, 1500 i 1700 dinara na blagajnama Madlenianum, Glavna 32 i u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, kao i on-line putem sajta madlenianum.rs.

Nedelja italijanskog jezika u svetu je manifestacija koju svake godine u oktobru mesecu diplomatska mreža Italije i mreža italijanskih instituta za kulturu obeležava bogatim kulturnim programom čiji fokus je na širenju italijanskog jezika. XIX izdanje Nedelje italijanskog jezika u svetu, koja će biti održana od 21. do 27. oktobra 2019. godine, bavi se temom „Italijanski na sceni“ koja predstavlja nit vodilju za organizaciju brojnih aktivnosti koje se istovremeno organizuju u celom svetu. U okviru ovogodišnjeg izdanja Nedelje italijanskog jezika, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, pored svečanog koncerta, predstavlja sledeće događaje:

  • Predstavljanje knjige „Malaparte. Životi i legende“ u prisustvu autora Mauricija Sere u ponedeljak, 21. oktobra, u 17:00 u okviru 64. izdanja Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
  • Pozorišna predstava učenika Treće beogradske gimnazijeu sredu, 23. oktobra, u 20:00 u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu;
  • Predavanje prof. Marija Kanele, urednika rečnika „Zingarelli“, u četvrtak, 24. oktobra, u 12:00 na Katedri za italijanistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
  • Pozorišna predstava „Leonardo Da Vinči. Skriveno delo“Mikelea Santerama, u sredu, 30. oktobra, u 20:30 u Pozorištu mladih u Novom Sadu;

Pored toga, biće pokrenuto i online takmičenje „Italijanski na sceni“na društvenim mrežama Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.