LookerWeekly.com magazin

Topao praznični napitak od bele čokolade

Sada se definitvno nalazimo u prazničnom raspoloženju i novogodišnja euforija se uvukla pod kožu i tera nas na sladak greh. Pod slatkim grehom se podrazumeva konzumacija i uživanje u brojnim novim i starim ukusima. Ovaj napitak ne predstavlja ništa novo, ali svakako zaslužuje da ga pravimo, jer je topao, ukusan i beo – bela topla čokolada.

Za ovu belu lepoticu je potrebno da se pripremi oko 400 ml mleka, 100 gr. bele čokolade, ekstrakt vanile – jedna supena kašika, po želji šlag za dekorisanje i čokoladne mrvice.

Odvojite nešto dublju šerpu i sipajte mleko u istu kako bi provrilo. Polako dodavati kockice čokolade i pažljivo mešati. Dodati i ekstrakt vanile i kada se zgusne/skrčka, potrebno je da se skloni sa ringle. Nasuti napitak u šolje i ukrasiti šlagom. Preko šlaga možete da dodate mrvice i čokoladne štapiće ili malo rendane pomorandžine kore. Vrlo jednostavno a efektno.

I vaš pravi beli, topli i praznični napitak je spreman!

foto: pixabay.com

Dragana Beleuca

Dragana Beleuca rođena je 1983. godine u Beogradu. Novinarstvo i pozorišnu produkciju diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti. Ljubitelj je pisane reči, voli da čita kratke priče, fantastiku i horor. Radila je kao novinar-saradnik u ženskom magazinu Cosmopolitan.

Dragana se bavi pisanjem o očekivanjima današnje omladine, žestokim ljubavnim odnosima, seksu, putovanjima. Živi i radi (piše) u Beogradu.

BJF19 LookerWeekly.com baner

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.