LookerWeekly.com magazin

Tradicionalna letnja škola Školabaratorija 003 na Ledinama

Ove godine od 24. juna do 29. juna u prostoru novog Gradskog čvorištai Kulturne scene, u dvorištu škole biće održana Školabaratorija 003 (ŠK003), već tradicionalna letnja škola koju partner projekta SCCM, kolektiv Škograd organizuje od 2017. godine.

Škograd je urbano-obrazovni eksperiment čiji je cilj da pokrene dugoročni proces kolektivnih aktivnosti i dijaloga u jednom od neformalnih prigradskih naselja Beograda – Ledinama. Tim Škograd posvećen je gradskim problemima koji su često izvan fokusa aktuelnih planskih i obrazovnih praksi. Glavne oblasti delovanja su mobilisanje zajednice i alternativni pristup obrazovanju, sa idejom o izgradnji socijalnih, kolektivnihkapaciteta zajednice. Istupanjem iz centralne zone grada, kao i iz školskog kurikuluma, ovaj tim svoj rad pokušava da ukoreni sa decom iz Ledina, vođen idejom o izgradnji drugačijeg razumevanja našeg društva zajedničkom lokalnom akcijom. Aktivni članovi i članice tima Škograda su: Predrag Milić, Jelena Joksimović, Natalija Ostojić, Mirjana Utvić, Dušan Mitić, Sanja Milić, Ivan Gradišar, Dušana Nikolić, Dejvid Stenli.

BINA tim – Tatjana Vukosavljević, Natalija Jovanović, Ivan Kucina, Ružica Sarić, Danica Jovović Prodavnović, Jelena Ivanović Vojvodić je prepoznao veliki entuzijazam svih građana koji uzimaju učešće u promišljanju o deljenom – zajedničkom prostoru. Najveći izazov projekta jeste edukacija, organizacija dogadjaja i uključivanje svih u aktivne procese promišljanja i donošenja odluka o javnom – deljenom prostoru grada Beograda.

 

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas