LookerWeekly.com magazin

TRI SKAJTRAKS NAGRADE ZA AIR FRANCE

Na ceremoniji dodela najprestižnijih nagrada u avio-industriji, Skajtraks 2019 (Skytrax), prva klasa Air France-e, La Premiere, osvojila je tri nagrade. Prema mišljenju preko 20 miliona putnika koji su bili obuhvaćeni Skajtraksovom anketom, Air France može da se podiči najboljom hranom u laundžu za prvu klasu, najboljom hranom na letu u prvoj klasi, kao i najboljjm dodacima za komfor u prvoj klasi.

 Nagrade Skajtraks se često nazivaju i Oskarom avio-industrije, što zbog svog značaja, što zbog činjenice da nagrade obuhvataju ogroman broj kategorija i podkategorija putničkog iskustva tokom leta. Od 1999, Skajtraks svake godine anketira milione putnika i na osnovu njihovih odgovora dodeljuje nagrade avio-kompanijama.

Drugu godinu zaredom, Air France-ova La Premiere klasa odnosi tri nagrade. Prema mišljenju preko 20 miliona ljudi, Air France putnicima prve klase nudi najbolju hranu u laundžu, najbolju hranu na letu, kao i najbolje dodatke za komfor.

Kao ambasador francuske gastronomije u oblacima, Air France se trudi da putnicima širom sveta približi izvrsnost i specifičnost francuske kuhinje. Zbog toga ova avio-kompanija sarađuje sa velikim  brojem kuvara koji imaju Mišelinove zvezdice, među kojima je An Sofi Pik (Anne Sophie Pic) žena sa najvećim brojem Mišelinovih zvezdica među ženskim kuvarima (čak 7), dok će se specijaliteti koje je postavio i osmislio Joël Robuchon, kulinarski genije,kuvar sa najvećim brojem Mišelinovih zvezdica na svetu i dalje služiti na letu u njegovu čast. Zadatak kuvara nije samo da naprave ukusna, lepo dekorisana i nutritivno balansirana jela, već i jela koja će ukus zadržati i na visinama od 10000 metara. Sva jela, kako na letu, tako i u laundžu upotpunjena su vrhunskom kartom vina, koju osmišljava Paolo Basso,  najbolji svetski somelijer za 2013. godinu.

Kada se govori o komforu na samom letu, anketa ne obuhvata samo najosnovnije kriterijume, poput kvaliteta sedišta i mogućnosti za odmor tokom dugolinijskih letova. Putnici su ocenjivali celokupni doživljaj koji uključuje i kvalitet jastuka, ćebadi i pidžama, ali i kozmetičkih proizvoda koji se dobijaju u avionu. U saradnji sa francuskim kozmetički institutom Carita, Air France nudi paletu izvrsnih kozmetičkih proizvoda, zbog čega je već drugu godinu zaredom dobio nagradu za najbolje dodatke za komfor u prvoj klasi.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Pratite nas

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.