fbpx
LookerWeekly.com magazin

UNICEF pozvao građane da se kroz redovne mesečne donacije priključe promenama za decu

Brojnim aktivnostima, kao i svakog 20. novembra, UNICEF u Srbiji je jubilarni  30. put obeležio godišnjicu donošenja Konvencije o pravima deteta – Svetski dan deteta.

UNICEF je juče obradovao brojnu decu i njihove roditelje balonima i simboličnim poklonima sa ciljem da skrene pažnju na važnost poštovanja dečijih prava. Sa njima su se družili UNICEF-ovi „fejseri“ koji su roditelje upoznali sa postignutim rezultatima organizacije u ovoj godini, uz poziv svima da se priključe promenama za decu kroz redovne mesečne donacije.

Tokom tri decenije od usvajanja Konvencije o pravima deteta, puno toga je urađeno. Ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije novi su globalni izazovi na koje treba odgovoriti jer potpuno menjaju detinjstva. Kao najosetljivija kategorija u svakom društvu, deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava.

 

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Prijavite se na LW vesti!

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.