LookerWeekly.com magazin

JDP premijera: Ajštanovi snovi

Premijera predstave Ajnštajnovi snovi, Alena Lajtmena, u režiji Slobodana Unkovskog, biće održana u nedelju 15. oktobra u 20h na sceni „Ljuba Tadić“. Alen Lajtmen će prisustvovati premijeri predstave Ajnštajnovi snovi u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. U ponedeljak, 16. oktobra u 12h održaće predavanje Fizičar kao romanopisac na Sceni “Ljuba Tadić”. Ulaz na predavanje je slobodan uz kartu koja se može preuzeti na biletarnici JDP-a.

U predstavi igraju Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Anita Mančić, Branko Cvejić, Branka Petrić, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Milena Živanović, Milica Gojković, Marko Grabež, Vučić Perović, Joakim Tasić i Filip Đurić.

Alen Lajtmen je američki pisac, fizičar i osnivač Fondacije Harpsvel, neprofitne organizacije s misijom da „pruži pomoć novoj generaciji žena lidera u jugoistočnoj Aziji“. Njegovi radovi su često među najbolje ocenjenim u godišnjim pregledima New York Times-a. Napisao je šest romana, nekoliko zbirki eseja, memoare, narativnu poemu u formi knjige i nekoliko naučnih knjiga. Roman Ajnštajnovi snovi postao je međunarodni bestseler. Preveden je na više od četrdeset jezika i postao je tekstualni predložak za desetine nezavisnih pozorišnih i muzičkih obrada širom sveta. Roman Dijagnoza ušao je među finaliste za nagradu „National Book Award”. Njegove najnovije knjige su Slučajni univerzum, koju je sajt Brain Pickings odabrao među najboljih deset u 2014, i memoari Privatni bioskop, koju je Washinton Post odabrao za jednu od najboljih knjiga u 2016. Alen Lajtmen je član Američke akademije umetnosti i nauke.

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?